Participatie interventie

Zit je veel thuis en vind je het moeilijk om contacten te maken? Dan is de stap naar een baan groot. Goudmijn talenten helpt je om weer meer onder de mensen te komen en onderdeel van de samenleving te zijn. Dat doen we stap voor stap, maar met elke stap vergroot je de kans op een baan.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Heb je al lang geen betaalde baan meer en wil je uiteindelijk toch weer aan het werk? Dan helpt Goudmijn talenten je graag op weg naar die toekomst. Samen met Goudmijn talenten zorg je dat je mentaal en fysiek klaar bent om aan de slag te gaan. We helpen je bij het vinden van meer activiteiten buiten de deur en brengen je in contact met organisaties die je daarbij helpen.

Begeleiding bij Scholing

Je werkt hard aan jezelf op weg naar een baan die bij je past. Daarom volg je een studie of opleiding. Dat valt vaak niet mee als je lang niet hebt geleerd. Goudmijn talenten begeleidt je graag zodat je uiteindelijk een diploma behaalt. Ook helpen we je bij de keuze voor een studie die het beste aansluit bij de baan die je wilt. Als je eenmaal de studieboeken opent, kun je gebruikmaken van onze huiswerkbegeleiding. Ook motiveren en stimuleren we je bij je studie. Met een diploma op zak ben je klaar voor de arbeidsmarkt.

Werkfit maken

De stap van thuis zitten naar een betaalde baan lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Je moet wennen aan een ander ritme, aan de nieuwe inspanningen en natuurlijk aan je nieuwe omgeving. Een goede voorbereiding op de stap naar werk is daarom belangrijk. Zorg samen met Goudmijn talenten dat je ‘Werkfit’ raakt!

 

Verbeteren persoonlijke effectiviteit

Ook helpen we je eventueel bij het omgaan met beperkingen. Er zijn immers vast goede redenen waarom je niet werkt. Misschien heb je lichamelijke beperkingen of heb je schulden of andere persoonlijke problemen die een stap naar werk in de weg zitten. Goudmijn talenten begeleidt je bij het verbeteren van je situatie, zodat je wél aan de slag kunt.
Wennen aan werken! Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Goudmijn talenten helpt je bij de stap naar werk. Hoe we dat doen? We laten je wennen aan het arbeidsritme, geven adviezen over een goede structuur en begeleiden je bij een studie of opleiding. Samen zorgen we dat je ‘leert werken’ en opdrachten goed kunt uitvoeren. Kort gezegd: we maken de overgang van thuis naar werk minder groot.
Je presteert beter als je iets doet wat je leuk vindt. Dat geldt ook voor werken. Samen met Goudmijn talenten ga je op zoek naar welk werk je wel of niet leuk vindt. We helpen je bij het vinden van de baan die bij je past. Dat doen we door het voeren van gesprekken, maar we bezoeken ook mogelijke werkgevers en andere organisaties die je bij een keuze kunnen helpen.

Neem contact op

✆ 0614594461